Bivaxsalva – HonungsKraft

Bivaxsalvan är välgörande för händer och fötter och särskilt bra för torr och irriterad hud.

Genom att köpa den lokalt producerade Bivaxsalvan bidrar du till att hålla bin som berikar vårt närområde. Bin producerar bivax – en viktig ingrediens i naturliga hudvårdsprodukter – som vi människor kan nyttja för vårt blomstrande och välmående.

Bivaxsalvan finns i två dofter på 60ml burk och är särskilt bra mot torr hud, sprickor och torrfläckar: Lavendel & Ringblomma med doft av sommar. Skog med doft av vild natur.

Läppsalvan 6ml, superbra för torra läppar, mot sprickor och sår.

HonungsKraft är en ekonomisk förening med fyra fristående biodlare.
Vi framställer bl a naturenliga bivaxsalvor. Råvarorna kommer från våra bikupor vid mångfaldsrika biotoper i Sverige. Vi tillsätter ekologisk svenskodlad rapsolja och eteriska oljor. Tillverkar allt för hand i en noggrann process och använder alltid enbart naturliga råvaror.

HonungsKraft ekonomisk förening följer läkemedelsverkets och EU:s tillverkningsregler om hudvårdsprodukter.

Säkerhetsbedömningen av alla ingående ingredienser i HonungsKrafts produkter är utförd av en professionell säkerhetsbedömare med särskild utbildning och erfarenhet på företaget AdvocoTox AB. Säkerhetsbedömningen är en central regel i EU:s kosmetika-förordning 1223/2009 som måste följas vid tillverkning och försäljning av kosmetiska produkter.

Bivaxsalvan innehåller även ekologisk vegetabilisk rapsolja. Mängden vax i förhållande till olja ger en specifik konsistens och egenskap. Bivaxsalva skyddar huden.

Allt vegetabiliskt fett kommer från växter. Stora mängder vegetabiliskt fett kan man finna i exempelvis olivolja, rapsolja, nötter och avokado.
Nästan alla vegetabiliska fetter är flytande i naturlig form, det vill säga matoljor. Kokosfett och kakaosmör smälter strax över rumstemperatur.
Rapsolja är vegetabiliskt framställd genom pressning av rapsfrön. Oljan kan förädlas genom kallpressning eller varmpressning.
Honungskraft använder enbart ekologisk svensk kallpressad rapsolja i sina produkter.

Eteriska oljor används för doftsättning.
Eteriska oljor är flyktiga, doftande ämnen som finns i växter. De framställs genom destillering eller pressning av växtdelar. De eteriska oljorna ligger inkapslade i olika växtdelar som skal, blad, blommor, frön, kåda, ved och rötter. Till skillnad från vegetabiliska fetter är eteriska oljor inte feta utan de avdunstar snabbt i rumstemperatur.

Ringblomma är bra mot torrhud och sprickor. Kamomill blå är den ”vanliga” kamomillen som växer vild i södra Sverige och är bra vid eksem, hudirritationer och sår. Johannesört är bra vid muskelvärk och muskelinflammationer. Slåttergubbe är bra vid vrickningar, blåmärken och muskelvärk. Granbarr, tallbarr, enbarr, enbär, stimulerar cirkulationen lokalt. Ros är en lugnande olja som är bra vid torr och känslig hud. Rosmarin stimulerar cirkulationen och passar bra till massageolja.

En del av den beskrivande texten är hämtat ur boken: Hälsa och Hudvård från Bikupan av Alexandra de Paoli och Lotta Fabricius Kristiansen.

BIVAXSALVAN Lavendel & ringblomma. Med doft av sommar.
Innehåll: Svensk ekologisk rapsolja /Brassica napus seed oil.
Oblekt bivax/Cera flava. Honung /Honey.
Lavendel /Lavandula angustifolia oil. Ringblomma / Calendula officinalis flower extract

BIVAXSALVAN Skog. Med längtan till naturen.
Innehåll: Svensk ekologisk rapsolja/Brassica napus seed oil
Oblekt bivax /Cera flava. Sheasmör/Butyrospermum parkii butter.
Honung /Honey.
ETERISKA OLJOR: Rosmarin /Rosmarinus officinalis flower oil. Tall /Pinus sylvestris leaf oil. Gran / Abies sibirica needle oil. Enbär /Juniperus communis fruit oil.

LÄPPSALVAN Superbra för torra läppar!
Särskilt välgörande mot torr hud, sprickor och sår.
Innehåll: Svensk ekologisk rapsolja /Brassica napus seed oil.
Oblekt bivax/Cera flava. Sheasmör/Butyros permum parkii butter.

http://www.parkhonung.se/wp-content/uploads/2020/10/Folder-A5-Honungskraft-2.pdf